TVOJA REČ ZA 2021.

 



Poslednjih godina imam naviku da iskoristim decembar za provođenje vremena s Bogom tražeći od Njega proročku reč za nastupajuću godinu – reč za moj život lično.

        Reč koja će biti značajna za mesece koji dolaze.

        Reč koja definiše temu sledeće etape mog putovanja vere.

        Reč koja će me voditi u bliskiji odnos s Isusom.

I obično je to – bukvalno – samo jedna reč.

Ponekad reč dođe odmah; ponekad je potrebno neko vreme da je razlučim. Ali Bog je uvek bio veran da mi da reč koja me vodi, osnažuje i daje mi nadu. Na kraju krajeva, Isus je moj Dobri pastir koji je obećao da će me voditi svojim glasom (Jovan 10:27) – obećanje koje je istinito za sve Hristove sledbenike.

Ni ova godina nije drugačija. Na kraju turbulentne 2020. verujem da sad više nego ikad treba da tražimo reči od našeg nebeskog Oca, reči koje će obasjati put ispred nas dok se suočavamo s neizvesnošću godine koja je pred nama.

Evo nekih koraka koje možemo da sledimo dok “priklanjamo uho i slušamo” (Isaija 55:3) onog koji nas zna, koji nas voli i velikodušno izliva svoja otkrivenja u naša srca.

1. Nađite mesto za slušanje

Prvo, svi treba da nađemo mesto gde će nam pažnja biti fokusirana i gde ćemo moći da uđemo u Božje prisustvo i čujemo Njegov glas. Veoma je teško čuti Boga kad smo zauzeti i kad nam druge stvari odvlače pažnju i zbog toga treba da usporimo i slušamo s mesta mira i tišine. Ovo se neće desiti slučajno; namera je ono što otvara vrata otkrivenju. Dakle, skuvajte kafu, idite u šetnju, sklonite se na neko tiho mesto – učinite sve što je potrebno kako biste proveli to dragoceno vreme s Bogom.

 

2. Pitajte

Ponekad prosto zaboravimo taj jednostavan korak postavljanja pitanja. Dakle, slobodno ga pitajte: “Šta je Tvoja reč života i transformacije za mene u  2021?” I onda slušajte odgovor s verom i iščekivanjem. Setite se da Bog govori na mnogo kreativnih načina. Možda će to biti kroz san, kroz sliku koja će doći u vaš um, kroz stih iz Biblije ili razgovor s prijateljem. Ali obratite pažnju na reč koju On ima za vas.

 

3. Vagajte

Biblija nam jasno govori da treba da testiramo i vagamo proroštva. Jednom kad osetite šta je to što vam Bog govori, zapišite i molite se za to. Da li osećate to u Duhu? Da li zvuči kao Isusov glas? Imaš li prijatelja ili molitvenog partnera s kojim možeš ovo da podeliš da ti pomogne da razlučiš?

 

4. Recite DA reči koju ste primili

Bog ne forsira proroštvo na nas, nego nas poziva da hodamo s Njim kako bismo videli ispunjenje njegove namere. Svaka reč koju On govori u naš život jeste poziv na transformaciju. Dakle, da li ćeš joj se podrediti? Da li ćeš reći DA? Da li ćeš potpuno prigrliti ono što On želi da uradi u tebi kroz ovu reč?

 

5. Napravi plan

Autentičan proročki stil života ima mnogo više veze s tim da odgovorimo na reč nego da čujemo reč. Dakle, koji jednostavan plan, stavku po stavku, treba da napraviš kako bi u poslušnosti odgovorio/la na reč tokom sledeće godine?

 

Moja molitva za sve vas koji čitate ovaj blog jeste da se oslonite na srce našeg Dobrog Oca i čujete specifičnu reč života koju On ima za vas u 2021.

Srećna Nova godina!

Comments

Popular posts from this blog

OD SLUŠANJA KA DELOVANJU

ZAŠTO ČEZNUTI ZA PROROŠTVOM ?

RAZUMEVANJE PROROKA 2. DEO