PROROČKI PROCES - UŠTIMAVANJE

 

Kada si poslednji put čuo Boga da ti govori? Kako je njegov glas zvučao?

Da li je bio kao zvuk snažnih voda? Ili je bio tih kao nežan šapat?

Kako god da zvuči, čuti Boga da nam govori nam donosi radost. I kao Isusovim učenicima i deci našeg savršenog nebeskog Oca, vrata za njegovo otkrivenje su uvek otvorena. Večno Isusovo  obećanje je da ćemo čuti i prepoznati njegov glas. On ustvari želi da ti čuješ njegov glas.

Čuti Boga nije događaj, to je proces – proces u kom se u potpunosti bavimo namerom Božije reči za nas.

Prvi deo ovog procesa je Uštimavanje: prepoznavanje i primanje otkrivenja od Boga. I u ovom blogu želim da podelim neke misli u vezi ovog prvog koraka i kako svi mi možemo da pronađemo način da to radimo dobro. Volela bih da svi koji čitaju ovo uhvate viziju toga kako bi to izgledalo za njih da dobiju nezaustavljiv tok otkrivenja direktno iz Očevog srca; jer nam je to obećano kao ljudima  koji žive realnost Jovana 7:38. To je poziv da živimo toliko blizu Božijeg srca kako bi uštimavanje na njegovu frekvenciju bio prirodni i svakodnevni izraz odnosa sa Njim.

Počeću sa ova četiri jednostavna koraka – često ćete čuti da ih mi u timu Upoznaj Proroštvo navodimo:

1.      Znaj ko si ti: zaista spoznaj svoj savezni identitet kao voljeno dete Božije, učeći da ga slušaš sa mesta sigurnosti, ljubavi i odmora.

2.      Prepoznaj sve ‘normalne’ svakodnevne načine na koje nam Bog govori i budi zahvalan: jer većinu vremena on govori na običan, svakodnevan način običnim i svakodnevnim ljudima -dakle obrati pažnju na sve načine na koje ti Bog već govori.

3.      Shvati da smo svi drugačiji i svi mi čujemo Boga na različite načine: Važno je da identifikujete primarni način na koji vam Bog govori, vaš jedinstven jezik otkrivenja.

4.      Očekuj: veruj da će ti Bog govoriti!

Vežbajući ove korake svaki dan, odličan je način da razvijemo ‘uštiman’ stil života. Ali da bi stvari odveli dublje, želim da razmislite o vašem držanju/stavu u takvom stila života.

 

SEDENJE: Biti dobar slušač je veština. Kada je nekom potrebno da ga saslušamo, mi ostavljamo ono što radimo i pružamo mu svu našu pažnju. Idealno bi bilo da sednemo sa njima na šolju čaja ili kafe i gledate ih u oči!

Odlučujemo da ćemo biti potpuno prisutni u tom momentu.

Isto je kao kada slušamo Boga. Dobro uštimavanje zahteva ispravan stav: stav primanja. Mi ne možemo da nateramo Boga da govori, ali možemo da se postavimo tako da kada nam govori da mu damo svu našu pažnju i na ispravan način ga saslušamo.

Dobro uštimavanje nije tehnička vežba – ono je uvek u vezi odnosa – i to ćemo najbolje raditi kada su naša lica potpuno okrenuta ka Bogu, potpuno prisutni, u očekivanju, uživajući u njegovom miru i ljubavi. Zato je slavljenje najbolji kontekst za uštimavanje na Božije otkrivenje:  ono nam pruža mesto gde imamo vreme, prostor i fokus.

Dobro uštimavanje znači da nam je prijatno u tišini – da nam je dovoljno samo da budemo u njegovoj prisutnosti. I da čekamo.

I kada naša srca poskoče od radosti na njegov glas – to je momenat da zaronimo još dublje. Nikada ne treba da požurujemo ovaj momenat; treba da ga uhvatimo i dozvolimo da odzvanja duboko u našem duhu. Dozvoljavamo da se vrata u potpunosti otvore za susret sa Bogom, koristeći sva naša proročka čula. Dozvoljavamo Svetom Duhu da nas uhvati za ruku i povede dublje u punu meru komunikacije sa Božijim srcem.

Razumem da postoje situacije kada nemamo ceo dan na raspolaganju da prebivamo na otkrivenju. Kada smo u proročkoj službi često će postojati vremenska ograničenja. Ali čak i u tim situacijama moje ohrabrenje je da provedeš malo više vremena na uštimavanju.

Jer na kraju mi govorimo o interakciji sa Božjim srcem – srce koje je ogromno prostrano mesto za koje je potrebno vreme i fokus da se istraži.

Hajde da budemo proročki narod prožet srcem Božjim, spremni da odvojimo vreme kako bi istražili njegovo srce za svakoga koga sretnemo. Pristavi kafu ili čaj i sedi s njim. On te čeka.

Comments

Popular posts from this blog

OD SLUŠANJA KA DELOVANJU

ZAŠTO ČEZNUTI ZA PROROŠTVOM ?

RAZUMEVANJE PROROKA 2. DEO